15.8.2017

בלט ירושלים - מופע גאלה עולמי

בלט ירושלים מארח מופע גאלה עם כוכבי הבלט העולמי ממיטב תיאטראות האופרה והבלט ומלהקות מובילות בעולם. האירוע מתקיים לכבודה ולזכרה של נינה טימופייבה, הבלרינה האגדית של תיאטרון הבולשוי ומייסדת ביה"ס לבלט ירושלים. יום שני 4/9 בנייני האומה ירושלים בשעה 20:00

הרקדנים, כוכבי בלט בולטים מגיעים מתיאטרון הבולשוי, מהלה סקאלה במילאנו,  מבית האופרה של וינה, מתיאטראות המרינסקי ומיכאילובסקי בסנט פטרבורג  ומבלט דורטמונד ועוד.
תכנית הערב כוללת: דואטים וקטעי סולו עוצרי נשימה בהם יכבדו הרקדנים את זכרה וירקדו לכבודה של נינה טימופייבה.

ערב הגאלה מתקיים ביוזמתה  ובניהולה  של מרינה נאמן, מנכ"לית להקת "בלט ירושלים" וביה"ס לבלט ירושלים. על הניהול האמנותי מופקדת - נדיה טימופייבה, ביתה של נינה טימופייבה, המכהנת כיום כמנהלת האמנותית של  "בלט ירושלים" וביה"ס לבלט ירושלים. זהו אירוע  חד-פעמי בו ישתתפו הכוכבים הגדולים של הבלט העולמי, המייצגים תיאטראות מובילים ברחבי העולם. כל כוכבי הבלט שמחו לבוא ולהשתתף בערב גאלה לזכרה של נינה טימופייבה ז"ל, הבלרינה האגדית של המאה ה-20, שמאז שנות ה-90 התגוררה ופעלה בירושלים.



כוכבי ערב הגאלה:
  • סבטלנה זחרובה – פרימה-בלרינה בתיאטרון הבולשוי (רוסיה) ואטואל בתיאטרון לה סקאלה (איטליה);
  • ודניס רודקין - רקדן ראשי בתיאטרון הבולשוי (רוסיה) 
  • לוסיה לקרה ומרלון דינו – רקדנים  ראשיים בלהקת "בלט דורטמונד" (גרמניה)
  • יוואן וסילייב – רקדן ראשי בתיאטרון מיכלובסקי (סנט פטרבורג) 
  • וקריסטינה קרטובה – הרקדנית המובילה בתיאטרון הבולשוי (רוסיה)
  • מריה אייכואלד – רקדנית ראשית בלהקות המובילות בגרמניה, בעבר פרימה-בלרינה בבלט שטוטגרט 
  • ורומן לזיק – רקדן ראשי בבית האופרה של וינה (אוסטריה)
  • מריאנה ריז'קינה - פרימה בלרינה בתיאטרון הבולשוי (רוסיה), החלה את הקריירה בבולשוי בהדרכתה  של נינה טימופייבה
  • תימור  אסקרוב – רקדן ראשי בתיאטרון מרינסקי (רוסיה)
התוכנית המגוונת והעשירה כוללת לא רק פנינים מן הבלט הקלאסי והניאו-קלאסי אלא גם יצירות עכשוויות שנוצרו במיוחד לכוכבי הבלט המשתתפים במופע. כמו כן צפויה גם בכורה עולמית לקומפוזיציה חדשה של היוצר ברוך-הכישרון איוון וסילייב. לצד כוכבי הבלט מחו"ל יופיעו גם  רקדני להקת "בלט ירושלים" ותלמידי ביה"ס לבלט ירושלים ע"ש נינה טימופייבה.

אודות נינה טימופייבה
נולדה ב-1935 בלנינגרד. אמה, פרידה סלימן, בת למשפחה יהודית, הייתה פסנתרנית באקדמיה לכוריאוגרפיה ע”ש וגנובה, היום אקדמיית הבלט הרוסי ע"ש וגנובה בסנט פטרבורג. בזמן מלחמת העולם השנייה פונתה המשפחה מלנינגרד. כששבה לעיר, הייתה נינה בת עשר והחלה ללמוד בלט. נינה סיימה את לימודיה באקדמיה לכוריאוגרפיה ע”ש וגנובה בלנינגרד ב-1953. אחרי סיומה הייתה לסולנית בלהקה של תיאטרון האופרה והבלט ע”ש קירוב.
בתוך שלוש שנים הצליחה למלא תפקידים ראשיים מהרפרטואר הקלאסי, ובהם התפקיד של אודט-אודיל בבלט “אגם הברבורים”. באותו תפקיד החלה טימופייבה את הקריירה שלה בתיאטרון הבולשוי בשנת 1956, ובסתיו של אותה שנה מילאה אותו בסיור המפורסם הראשון של בלט הבולשוי באנגליה, בתיאטרון “קובנט גרדן”. “תשע פעמים נקראה נינה לשוב אל הבמה” – הייתה כותרת המאמר של מבקר התרבות בעיתון “דיילי טלגרף”.



במשך שלושים שנות פעילותה בבלט הבולשוי הופיעה נינה טימופייבה בכל התפקידים הראשיים ברפרטואר הבלט הקלאסי, ואף הופיעה במופעי בלט שנוצרו על ידי  כוריאוגרפים בני זמננו. לנינה טימופייבה היתה גם יכולת דרמטית מרשימה שהוסיפו עומק להופעה שלה. היא הייתה אחת השחקניות הדרמטיות ביותר ואף הטרגיות ביותר בעולם הבלט. בשנת 1972, בשיא הקריירה שלה, ילדה נינה את בתה נדיה. לאחר הלידה חזרה אל הבימה - בת שלושים ושבע - והמשיכה בקריירה מוצלחת עד שנת 1985.



ב-1991, בהזמנת האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, באה נינה לישראל עם אמה פרידה ועם בתה נדיה. באותה שנה, בעקבות עלייתה לארץ, הוקמה באקדמיה בירושלים סדנת הבלט הקלסי. במשך שלוש עשרה שנים טיפחה רקדנים מצטיינים, והכשירה אותם לקריירה אמנותית ומקצועית. רקדני הסדנה התחנכו על פי המורשת המפוארת של הבלט הקלאסי על ידי שחזור קטעי רפרטואר נבחרים, וכן על קטעי כוריאוגרפיה מקורית אותם יצרה.
בינואר 2004, הקימה עם בתה נדיה את בית הספר לבלט ירושלים, אשר ממנו צמחה בהמשך להקת "בלט ירושלים".
מייסדי להקת "בלט ירושלים" – נדיה טימופייבה ומרינה נאמן, מנכ"לית של שני הגופים. היום יש לבית הספר לבלט וללהקה מוניטין בכל הארץ. נינה טימופייבה הלכה לעולמה בנובמבר 2014, כיום המנהלת האמנותית של שני הגופים האלה היא נדיה טימופייבה.

יום שני 4/9 בשעה 20:00 בנייני האומה ירושלים | להזמנת כרטיסים הכנסו לאתר בימות.

שלכם, יורם בר-סלע


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מוזמנים להשאיר את תגובתכם, כאן